Sunday, 19 March 2017

Lazada birthday Blogger Contest
Setiap tahun kita akan menyambut ulangtahun kelahiran kan, tidak terkecuali juga kepada Lazada Malaysia, tahun ini Lazada Malaysia akan menyambut ulangtahun ke-5 nya. Memandangkan Lazada ni satu-satunya online store yang saya sering membeli belah terutamanya barangan Gajet. Bila tengok ramai para blogger buat entri tentang peraduan ni, tergerak hati nak menyertainya.

What Do I love About Lazada Malaysia?
1.   Pertama sekali, perlindungan pelanggan. Itulah perkara yang paling dititikberatkan apabila seseorang ingin membeli belah secara online. sebenarnya bukan semua orang berani membuat transaksi secara online. Jangan risau, Lazada Malaysia melindungi anda.

2.   Mempunyai senarai barangan yang luas, yang paling menariknya, Lazada Malaysia bukan hanya menyediakan barangan dari dalam negara, Pelanggan juga boleh membeli barangan dari luar negara. Kebanyakkan barangan dari luar negara ni penghantarannya PERCUMA. Setakat ini saya jumpa perkhidmatan ini di Lazada sahaja.

Top three Product picks from Lazada Malaysia
Memandangkan saya ni penggemar gajet, tentunya pilihan saya gajet juga..

1. DJI Osmo Mobile
http://www.lazada.com.my/dji-osmo-mobile-handheld-stabilized-gimbal-17346168.html?boost=2
Fungi gimbal ini adalah untuk menstabilkan rakaman video agar hasilnya lebih cinematic. Gajet yang sangat penting bagi travel blogger untuk menghasilkan Vlog yang cantik. Ia Juga sangat bagus untuk yang gemar mengambil timelapse video.

2. Sandisk Connect
http://www.lazada.com.my/sandisk-connect-wireless-stick-32gb-usb-flash-drive-for-iphoneamp-android-black-9855215.html?rb=1357
Sandisk Connect ini pula berfungsi untuk memudahkan pemindahan data daripada telefon bimbit atau pun Kamera terus kepadanya melalui sambungan wifi. Jadi tak perlulah membawa laptop yang berat bersama-sama ketika travel. Hanya perlu sambungkan pada powerbank dan terus sambungkan kepada wifi..

3. Aukey 16000 powerbank

http://www.lazada.com.my/aukey-qualcomm-certified-16000mah-quick-charge-3-powerbank-qc30pb-t9-note-7-htc-12281693.html?rb=17999&boost=2
Kenapa saya pilih jenama Aukey? 1 sebab paling utama, ianya "support Fast-Charging". Memandangkan saya menggunakan Note 5 dan Wifey pula guna A7 dimana kedua duanya mempunyai ciri "fast Charging. Ia boleh penuhkan bateri telefon tak sampai pun  sejam. Cepat & Pantas!!


How do you think Lazada Malaysia can improve?
1.  Saya rasa sudah tiba masanya Lazada Malaysia mempunyai Gudang sendiri agar semua barangan tersimpan dan menggunakan kaedah Centralised Shipping. Dengan itu Lazada boleh mempunyai QC tersendiri agar dapat menjaga kualiti barangan yang akan dihantar dan juga pengurusan stok akan lebih rapi.

2.  Untuk barangan yang dihantar dari luar negara, Agak menarik kalau pihak Lazada Malaysia dapat memendekkan masa penghantaran dari 14 hari bekerja ke 7 hari bekerja.


===============================================================================================


Terakhir sekali, " I would like to wish Lazada Malaysia happy 5th birthday, may your team have a prosperous year so you can continue giving us your customer a very good service and i wish Lazada Malaysia to grow stonger and become number 1 in online shopping "

8 comments: