Wednesday, 16 August 2017

Cepat tukar ke Kad ATM terbaru Bank Rakyat



Kad yang terbaru ini juga saya dapati "design"nya lebih menarik dan moden tidak seperti yang dulu kebiasaannya berwarna oren dan biru. Antara ciri-ciri lain ialah fungsi "Paywave" dimana pelanggan hanya perlu sentuh sahaja pada terminal ketika untuk membuat pembayaran.
Para pelanggan boleh pergi kemana-mana sahaja cawangan bank rakyat untuk melakukan pertukaran kad ATM secara percuma. Menurut pihak Bank, pelanggan perlu menukarnya segera untuk mengelakkan kesesakan seperti yang berlaku ketika ingin menukar kad ATM Maybank & CIMB dahulu. Ini kerana pihak bank belum lagi mengumumkan tentang tarikh pertukaran yang rasmi. 



14 comments:

  1. Wowo..pantas..nnti bnk rkyt plk kena serbu

    ReplyDelete
  2. malasnya nak pergi tukar... tentu ramai orang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena rajin2kan diri sblm kena cas..

      Delete
  3. sampai skrg tak tukar kad.. haha boleh hidup tanpa atm kad rupanya. online banking ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe pi je tukar..leh tambah koleksi kad dlm dompet..lagipun kad dia cantik gak..

      Delete
  4. blom tukaq q.. ahaahaha. nice sharing

    ReplyDelete
  5. Ape jadi klau tukar lepas November??

    ReplyDelete
  6. Kalau nak tukar online macam mana ye? T Pin tu ambik kat mana?

    ReplyDelete
  7. Sy masih guna kad lama.
    Patut pun kejap tadi sy gi cucuk tk boleh kuar kn wang(kena tendang kad)rupa2nya bank rakyat dh kuarkn kad baru..adoiiii esok kena gi bank lh...malasnyerrr...pasti ramai org

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Ada kena charge / penalty sbb lewat ke? Berapa lama proses utk dptkan kad baru?

      Delete
  8. boleh tak kalau bukan pemilik kad yang pergi tukar kad baru ? i mean i am his sister yg nk tolong buat untuk dia . charge lewat slalunya brpa kena bayar ?

    ReplyDelete